Architect ontmoetingsplein Bitswijk ontmoet kinderen van onze schoolVandaag kwamen de architecten Gert Jan de Rooij en Desiree Vermeer van het architectenbureau DAT uit Tilburg naar basisschool Bitswijk om het werk van kinderen te bekijken. In het kader van de projectweek 'Architectuur' hadden kinderen uit de bovenbouwunit vorige week plattegronden en maquettes gemaakt van hun ideeën over onze nieuwe school. Deze ontwerpen waren vorige week donderdag al tentoongesteld, maar vandaag maakte de architect een uurtje vrij om speciaal naar de basisschool te komen om het werk van kinderen te bekijken en te bespreken.

Alle kinderen werden in de gelegenheid gesteld hun werkt toe te lichten en hierna was er een bijeenkomst met de kinderen gezamenlijk, waarin vragen werden gesteld en informatie werd gevraagd.

De architecten waren onder de indruk van de vele goede vondsten, maar ook van het afwerkingsniveau van de maquettes en de schetsen. Tot slot werden de kinderen gevraagd hun werk te bewaren, zodat het binnenkort als de officiële maquette van de architect op onze school tijdens een bewonersavond wordt getoond, ook tentoongesteld kan worden in de ruimte. De kinderen vonden dit een goed idee.«Terug