Inloopavond ontmoetingsplein Bitswijk

Er is een ontwerp gemaakt voor Ontmoetingsplein Bitswijk. De gemeente Uden, SVUwonen, BrabantZorg en de SKOGU werken samen in dit project en zij willen belangstellenden informeren. Dat gebeurt op een inloopavond in basisschool de Bitswijk op woensdag 29 juni van 19:30 tot 21:30 uur. Daar is ook een maquette te zien.

Het Ontmoetingsplein moet het bruisende hart van de Bitwijk worden, waar mensen graag en veel komen om elkaar te ontmoeten. Het ontmoetingsplein bestaat uit de basisscholen Bitswijk en Bedir, peuterspeelzaal en kinderopvang, een sporthal, een multifunctionele ontmoetingsruimte met horeca, zorgwoningen en gewone woningen.

Vorig jaar september was er informatie over het stedenbouwkundig plan. De gemeenteraad heeft de plannen goedgekeurd en budget ter beschikking gesteld. Daarna is er een ontwerp gemaakt. Ook heeft de gemeente een voorontwerp van het bestemmingplan gemaakt, dat nu ter inzage ligt.

Op 29 juni kunnen belangstellenden het plan van de architect en het bestemmingsplan van de gemeente bekijken. De gebruikers en initiatiefnemers zijn aanwezig om toelichting te geven.
Het ontwerp project bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen met buitenruimte en een een gemeenschappelijke parkeergarage. Het ene gebouw waarin de maatschappelijke functies worden gehuisvest, is het multifunctionele centrum. Het andere gebouw is het appartementengebouw. Het ontmoetingsplein wordt gerealiseerd op de locatie van Saturnus en basisschool Bitswijk.

Er is gekozen voor een gefaseerde uitvoering omdat er geen geld is voor tijdelijke huisvesting van Saturnus en de basisschool. Een deel van de school wordt gesloopt zodat er ruimte ontstaat voor de nieuwbouw. In de eerste fase wordt het multifunctionele centrum (MFA) gerealiseerd met daarin onderwijs, kinderopvang sport en zorg. In de tweede fase wordt het woongebouw gemaakt. De parkeergarage is een verbindend element en ligt onder beide gebouwen.

Op de begane grond van de MFA komen horeca , ontmoetingsruimte, sport en onderbouw basisscholen, peuterspeelzaal, kinderopvang. Op de eerste verdieping de midden en bovenbouw van de scholen, de activiteiten?en vergaderruimten. Op de tweede verdieping komen de zorgwoningen met veel privacy, daglicht en grote buitenruimten. Er is een loopcircuit en er is zicht op de pleinen van de scholen. Door interne pleintjes en vides wordt de ontmoeting tussen de gebruikers en wijkbewoners gestimuleerd.«Terug