Interessant onderzoek 'onder' Ontmoetingsplein Bitswijk

Vandaag en morgen zijn medewerkers van IDDS, in opdracht van de gemeente Uden, bezig met archeologisch onderzoek op het bouwterrein van Ontmoetingsplein Bitswijk. De eerste twee proefsleuven zijn op de speelplaatsen van de school gebouwd. Tot nog toe met weinig resultaat voor de archeologen, maar voor de kinderen een leerzame en interessante bezigheid!


De ochtend van 16 januari werd eerst speelplaats 1 bij de onderbouwunit van basisschool Bitswijk en de peuterspeelzaal de Rommelpot onder handen genomen. De kinderen van groep 1, 2 en 3 kregen uitleg van iemand van de heemkundekring. De kinderen van de groepen 4/5 en 5/6 kregen aan het eind van de ochtend de eerste update van de stand van zaken op het graafterrein. Een archeoloog legde uit wat er allemaal voor werk werd gedaan en wat er al gevonden was. Dat bleek nog niet heel veel bijzonders....

's Middags werd speelplaats 2 bij de middenbouw onder handen genomen. Hier kregen halverwege de middag de kinderen van de groepen 6/7 en 7/8 tekst en uitleg over het onderzoek. Ook hier was de informatie zeer interessant, maar de vondsten heel algemeen.

Morgen en overmorgen worden nog drie proefsleuven gemaakt rondom de school en de sporthal.

«Terug